درباره ی زنبور های عسل

ساخت وبلاگ
کندوی زنبور عسل

کندو های زنبور عسل یا به صورت جعبه های مکعبی به ابعاد 50 سانتی متر هستند که به آن ها کندو های مدرن می گویندو یا به صورت سبد هستند که به کندو ی بومی معروف است . رنگ کندوها را به علت تشخیص بهتر آن و انعکاس حرارت وجلوگیری از نفوذ گرما به داخل کندو وسفید انتخاب می کنند .فضای مورد نیاز برای فعالییت هر زنبور در کندو حدود 8 میلی متر است وبه علت این که زنبور ها از رنگ های سیاه وقهوه ای خوششان نمی آید نباید در زنبور داری از این رنگ ها استفاده کرد.

قسمتها ی مختلف بدن یک زنبور :

سینه : شامل (بال ها وپاها که به آن اتصال دارند ومرکز حرکتی زنبوراست .)

سر: شامل (چشم ها وشاخک ها و ضمائم دهانی ومغز وغدد گوناگون .)

شکم :شامل (دستگاه گوارش و تنفس وگردش خون ونیش .)

چشم ها : دو عددچشم مرکب با چندین عدسی در دو طرف وسه چشم بسیار ساده ی کوچک برروی فرق سر.

دستگاه گوارش : شامل فک وخرطوم است .

 انواع زنبور:

هر کندو شامل ملکه وچندزنبور نر وهزاران کارگر ونوزاد(تخم ، لارو و شفیره ) می باشد.

1-ملکه : زنبور ملکه بزرگ تر از زنبور کارگر وبلند تر از زنبور نر است و فقط یک بار جهت جفت گیری ازکندو خارج می شود. وظیفه ی اصلی ملکه تخم گذاری بوده ودرطول فصل پرورش نوزادان بین 1500تا3000 تخم می گذارد.

جفت گیری ملکه : ملکه بعد ازخارج شدن ازسلول نوزادی از کندو خارج شده وبه پرواز در می آیدکه به این عمل اصطلاحا پرواز عروسی (neptune) می گویند که 5 روز پس از خروج ملکه از سلول نوزادی صورت می گیرد.

ملکه به همراه بسیاری از زنبور های نر به پرواز در می آید. او در ارتفاعات بالا به پرواز در آمده وبا چند نر جفت گیری می کند . زنبور نر پس از جفت گیری می میرد یا این که زنبور های کارگر او را از بین می برندو ملکه سه تا چهار روز پس از جفت گیری تخم گذاری می کند.تخم ها به لاروِ کرمی شکل کوچکی  که فاقد پا وچشم هستند تبدیل می شوند و از ژله شاهانه که توسط غده های حلقی زنبورهای کارگر تولیدمی شود تغذیه می کنند .ولی لاروها ی  ملکه بیشتر به تغذیه شاهانه می پردازند وبه این خاطر با سرعت زیاد بزرگ می شوند.دم لارو چندین بار پوست اندازی می کند .روی سلول لارو توسط موم پوشیده می شودو لارو داخل آن قرار می گیرد که دراین حالت به آن شفیره می گویند. بعد از کامل شدن زنبور ، او به کمک آرواره های زیرین ، سرپوش حجره را پاره کرده وبه شکل یک نوزاد جوان بیرون می آید.

2-زنبور نر

زنبور نر تنبل ترین زنبور هاست وتنها وظیفه ی آن جفت گیری با ملکه است .

3-زنبور کارگر

عمل پاک سازی ونظافت وتغذیه ومراقبت از نوزادان ، شانه سازی و کمک کردن به ملکه وپرواز جهت یابی و تهویه کندو ، وظایف  محافظتی ، جاسازی عسل ، گرده ، شهد وآب در سلول ها وجلوگیری از غارت کندو از وظایف زنبور کارگر است .

رقص زنبور عسل

1-رقص نیم دایره ای یا دم جنبان

رقص نیم دایره ای که جهت آن به سوی بالا می باشدبدین معنی می باشد که غذای پیدا شده  در جهت خورشید است . رقص نیم دایره که جهت آن به سوی پایین می باشد بدین معنی است که غذای پیدا شده درخلاف جهت خورشید است .رقص نیم دایره ای که درزاویه 60 درجه به سمت چپ نسبت به خط عمود انجام می گیرد به کارگران می گوید که مسیر خودرا 60درجه به چپ درمسیر خورشید به منظور پیدا کردن غذا قرار دهند.

2-رقص در زاویه 120درجه

رقص در زاویه 120درجه به سمت راست نسبت به خط عمود به آن ها می گوید راه خویش را در 120درجه به سمت راست نسبت به خورشید قرار دهند.

3-رقص دایره ای

رقص دایره ای یعنی زنبور پیش آهنگ منبعی پیدا کرده ونیاز به کمک زنبورهای کارگر برای جمع آوری شهددارد.

رنگ عسل و مفهوم آن

عسل برحسب این که متعلق به کدام منطقه وکدام گل باشد رنگش متفاوت است . دامنه ی طیف رنگ ها ی عسل   از سفید به زرد ( زرد نارنجی ، زرد مایل به طلایی ) کمر باریک عقیقی مایل برقرمز وحتی قهوه ای متغیراست .
عسل اقاقیا به رنگ سفیدی می زند ،عسل بهار نارنج زرد طلایی است . عسل جنگل های مازندران زرد مایل به سبز ، عسل آویشن عقیقی قرمز،عسل کاج جنگل های اروپا متمایل به قهوه ای است . همه ی این عسل ها خوب وطبیعی هستند، اما به خاطر گلی که زنبورها ازآن تغذیه کرده اند رنگ شان متفاوت می باشد. پس این باور غلط است که عسل خوب رنگ تیره دارد. رنگ ، بووطعم عسل تا حدودی به هم مرتبط هستند . در حالی که می توان رنگ عسل را به طور علمی ودقیق اندازه گیری کرد، بو وطعم آن قضاوتی نظری است ولی به هرحال ازنظر مصرف کننده خصوصیاتی مهم می باشند .بسیاری از طعم های عسل که در یک منطقه خوب وجالب تلقی می شونددر منطقه ای دیگرممکن است ناپسند باشد. عسل گندم سیاه ممکن است دریک منطقه گران ترین قیمت را داشته باشد اما درمنطقه ای دیگر بازاری نداشته باشد.عسلی که تصور می شودومردم آن را نمی پسندند برای مصرف زنبور عسل نگه داری می شود.

موضوعات مرتبط: علمی

شعری در مورد پیامبر خوبی حضرت محمد(ص)...
ما را در سایت شعری در مورد پیامبر خوبی حضرت محمد(ص) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : danashamuzi بازدید : 198 تاريخ : جمعه 26 آبان 1396 ساعت: 14:43